Projection Mapping Course, Forsbergs


Projection Mapping Course, Forsbergs: Resolume Arena & MadMapper

Idag tar rörlig bild allt större plats inte bara på webben, utan även på reklamtavlor i staden, på museer och mässor, i dans-, teater- och musiksammanhang.

En av de senaste stora trenderna inom rörlig bild är vad som kallas projection mapping – att skräddarsy rörlig grafik och video för att projiceras på tredimensionella objekt i det fysiska rummet.

Denna kurs ger dig de nödvändiga grunderna för att kunna arbeta fram och utveckla idéer för projection mapping, med hjälp av mjukvarorna Resolume Arena (Win/Mac) och MadMapper (Mac). Att arbeta med ett aktivt förhållande till ljud eller musik är ett av fundamenten i kursen. Detta genom att inte bara synka till ljud, utan även söka djupare förbindelser mellan ljud och bild. Hur ser ljudet ut? Hur låter bilden? Alltså att jobba med vad som kallas intermodala förhållanden. Kursen är ett möte mellan estetik, teknik och teori.

Innehåll. Föreläsningar, workshops och hemuppgifter.

Mjukvara. Vi använder demoversionerna av Resolume Arena och MadMapper.

Kursfakta. Vi träffas en kväll i veckan, torsdagar mellan kl. 18.00-20.30, under tre veckor. Du behöver också avsätta ungefär lika mycket tid mellan träffarna.

Kursstart. Torsdag den 7 mar 2013 kl 18.00. Kaffe, te och bullar ingår.

Lärare. Joel Dittrich, audio-visual artist, VJ och lärare på Forsbergs, Berghs, KTH och Högskolan Dalarna. Även känd under titlen White Noise/Black Noise, har bl. a. framträtt på F 1-6 Fotografiska, Bonniers Konsthall, Vision´r (Paris), Volt, Samlingen och Norbergfestival, gjort grafik för Robyn och ställt ut på Färgfabriken. Utbildad vid Konstfack.

Krav. För att bli antagen till kursen ställs inga formella krav, dock måste du ha grundläggande datorvana och tillgång till en egen Macintosh-laptop med OS X 10.6 (Intel) eller nyare, alternativt en Windows-laptop med 8, 7, XP eller Vista.

Diplom. Alla elever erhåller diplom efter godkänd närvaro och arbetsinsats.

Ansökan. Antalet platser på kursen är begränsade. Antagning sker i den ordning anmälningarna kommer in.

Inlämning. Lämna din ansökan digitalt här.

Avgift. Studieavgiften för kursen är 2 400 kr (tre kvällar). Moms tillkommer med 600 kr. När du antagits måste du bekräfta din plats genom att betala en anmälningsavgift på 500 kr, vilken dras från kursavgiften vid fakturering. Resterande avgift betalas innan kursstart. Kursen är inte studiemedelsberättigad.

Frågor? Maila till joel [at] joeldittrich [dot] se eller ring +46 739553053.